Случаен минувач по тротоара се оказа загиналият българин в Мадрид

Втората жертва е испанец

21.01.2021 | 13:39 Редактор: Искра Ангелова

Българин е сред загиналите при експлозията в Мадрид. Той е преминавал в района в момента, в който мощният взрив на газ разрушава части от сградата и тя пада. Общо четирима души загинаха при инцидента, 11 са ранени.

47-годишният българин е бил на тротоара, когато последните етажи от сградата се срутват. Българското външно министерство е официално уведомено за смъртта му. Втората жертва е испанец.

"Те случайно са минавали пред сградата", каза вицепрезидентът на регионалното правителство Игнасио Агуадо. 

Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне при ремонта на газовия котел, който бил повреден. Починал е и католически свещеник, който е бил затрупан под развалините на сградата, собственост на Католическата църква. 

Беше опровергана информацията, че сред жертвите има 85-годишна жена. Сред пострадалите са и още свещеници, които били в енорийския дом. 

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда. В нея се раздавала топла храна за бедните. Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. 

По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК