Великобритания е първа по смъртност в света въпреки строгия локдаун

Починалите от вируса на Острова достигнаха до 89 261

19.01.2021 | 09:52 Редактор: Ралица Братанова
Великобритания е първа по смъртност в света въпреки строгия локдаун

Въпреки тежкия и продължителен локдаун, Обединеното кралство вече има най-високата смъртност от Ковид-19 от всички страни в света, разкриват последните данни.

Средно 935 ежедневни смъртни случая във Великобритания през последната седмица са еквивалентни на повече от 16 души, умиращи от Ковид-19 на всеки милион дневно, пише The Independent.

Данните, събрани от базираната в Университета в Оксфорд изследователската платформа "Нашият свят в данни", показват, че Обединеното кралство е пред всяка друга държава по смъртност на глава от населението в света, предава "Фокус".

Великобритания изпревари Чехия, която заемаше първото място от 11 януари, след като правителството публикува последните смъртни случаи от коронавирус в неделя вечерта.

Още 671 смъртни случая от Ковид-19, регистрирани в неделя, увеличават общия брой потвърдени смъртни случаи от вируса във Великобритания до 89 261.

Това е най-високата обща смъртност в Европа и в абсолютни стойности се нарежда единствено след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико в световен мащаб - всички те с много по-голямо население.

Обединеното кралство е има 3,4 милиона потвърдени инфекции, еквивалентно на един на всеки 20 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК