Великобритания планира обезщетения от 500 паунда за близо 6 млн. души

Риши Сунак предвижда повишаване на данъците през март, за да запълни бюджетния дефицит

17.01.2021 | 18:08 Редактор: Юлия Христова
Великобритания планира обезщетения от 500 паунда за близо 6 млн. души

Британският финансов министър Риши Сунак планира да даде еднократно обезщетение в размер на 500 паунда (680 долара) на близо шест милиона души, за да помогне за облекчаване на икономическите последици от третата блокада срещу коронавируса, съобщи The Times.

Плановете са обявени преди крайния срок през април, когато повишението от 20 лири на седмица към  плащанията по универсални кредити, обявено миналия март, трябва да приключи, пише Bloomberg.  

The Times  цитира среща от петък между Сунак, министър-председателя Борис Джонсън и министъра на труда и пенсиите Тереза ​​Кофи, целяща да намери алтернативи на миналогодишното увеличение на плащанията.

Отделно вестникът съобщи в неделя, че Сунак планира да започне да повишава данъците през март, за да запълни бюджетния дефицит.

Блок от консервативни депутати призова финансовият министър да удължи данъчните облекчения и увеличаването на плащанията за обезщетения в писмо от четвъртък. Сунак обмисля удължаване на намаленията на гербовия данък и повече обезщетение, пише Times.

В рамките на програмата за подпомагане на работните места, която беше удължена миналата година, изплащанията на заети служители ще спрат в края на март.

Цялата статия четете на bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК