Полиция в Мадрид разгони бой със снежни топки в центъра на града

Снежната покривка в испанската столица надхвърли 50 см

10.01.2021 | 13:10 Редактор: Ивет Арабова
Полиция в Мадрид разгони бой със снежни топки в центъра на града

Общинската полиция в Мадрид трябваше да се намеси, за да принуди стотици млади хора биещи се със снежни топки в центъра на града да се разпръснат. Това съобщава вестник 20 minutos, цитиран от TACC.

Според изданието стотици хора са се събрали в центъра на града в събота вечерта след 30 часа непрекъснат снеговалеж, за да наблюдават последиците от най-тежката буря от половин век. Въпреки призивите на властите да останат у дома, младите хора започнаха да се събират на един от ключовите площади в града, пренебрегвайки мерките, въведени за ограничаване на пандемията на коронавируса.

Скоро след това те започнали да се бият със снежни топки на площада. В крайна сметка трябваше да се намеси полицията, което принуди участниците в играта да се разпръснат, предава "Фокус".

Испанската държавна метеорологична агенция обяви тревога в много региони от 7 януари заради валежи от сняг, студ и силен вятър. Заради бедствието Мадрид е сериозно засегнат, където височината на снежната покривка надхвърля 50 см. Поради снеговалежите международното летище на Мадрид-Барахас е парализирано от петък, железопътният трафик е спрян в някои райони, а автобусите не се движат в града. Бурята в Испания предизвика смъртта на най-малко четирима души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК