Трети починал в Норвегия след ваксинация срещу Ковид-19

Имунизацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари

08.01.2021 | 13:26 Редактор: Искра Ангелова
Трети починал в Норвегия след ваксинация срещу Ковид-19

Трети човек, на когото е била направена имунизация срещу коронавируса, почина в Норвегия, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на администрацията на общината Сула в южната част на страната. "Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу Ковид-19", заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен.

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари. Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход, информира БНР.

На 5 януари Норвежката агенция по лекарствата съобщи за два смъртни случая на хора, няколко дни след като са били ваксинирани. Ваксинирането с използването на препарата на американската компания Pfizer и на германския ѝ партньор BioNTech стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 1
Мая Безпартийная
преди 1 година
Предаде ТАСС!!! Ваксинирайте се с Спутник и ще летните! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Кико
преди 1 година
Дядо ми на 102 години и той се ваксинра срещу Трипер и сега е готов за нови приключения! Сигнализирай за неуместен коментар