Удължиха карантината в Германия поне до края на януари

Меркел настоява за още по-строги мерки

05.01.2021 | 20:24 Редактор: Ивет Арабова
Удължиха карантината в Германия поне до края на януари

Федералният канцлер Ангела Меркел и премиерите на 16-те германски провинции се договориха карантината в страната да остане в сила поне до края на месеца, предаде ДПА, като се позова на запознати източници.

Срокът на карантината, която включва затваряне на магазините, които нямат първостепенно значение, както и други ограничения върху обществения живот, трябваше да изтече в неделя. Нейното удължаване обаче до голяма степен бе очаквано заради запазващите се високи нива на заразяване с коронавирус, отбелязва ДПА.

В документ, подготвен от канцлерството, Меркел настоява за още по-строги мерки, включително правило, позволяващо на хората да се срещат само с още един човек от друго домакинство. Според сегашните разпоредби две домакинства имат право да се срещат в групи до пет души, предава БТА. 

Потвърдените случаи на Ковид-19 в Германия са се увеличили през последното денонощие с 11 897 до общо 1 787 410, съобщи по-рано днес институтът "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс. 944 човека са починали. Смъртните случаи в Германия вече са 35 518.

Снимка: Bloomberg/Alex Kraus

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК