Скандал във Франция: Над 3 000 души на незаконно парти

Служителите на реда са били засипани с различни предмети

02.01.2021 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова

Скандал във Франция, докато страната се бори с разпространението на коронавируса. Полицията разби нелегално парти, в което участвали над 3 000 души. По план то е трябвало да продължи няколко дни след началото на новата година.

Масовият купон започва в последните часове на 2020 в град Рен. Към жителите на града се присъединяват британци и испанци, а музиката не спира до първите часове на 2 януари, когато партито е спряно от полицията. 

Социална дистанция не е била спазвана, а много от хората са спали в колите си, преди да се върнат да дансинга, съобщават местни медии. Някои от тях са планирали да останат до неделя, а други дори до вторник. 

След намесата на органите на реда - празнуващите замеряли полицаите със стъклени бутилки и дори подпалили полицейска кола. Съобщава се и за трима пострадали униформени. Трима от организаторите са арестувани, а участниците в нелегалното рейв парти са глобени. 

Франция въведе стриктни правила преди Нова година, включително вечерен час от 20 до 6 часа. А производителите на ваксината на Pfizer-BioNTech предупредиха за забавяне в доставките на препарата. Забавянията предизвикаха тревога в Германия, където няколко провинции бяха принудени временно да затворят ваксинационните си центрове.

Вижте повече в репортажа.

 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
какво нелегално парти, това е цял протест! Сигнализирай за неуместен коментар