Япония забрани влизането на чужди граждани от днес до 31 януари

Изключение ще се прави за временно или постоянно пребиваващи в страната

28.12.2020 | 07:10 Редактор: Тодор Петров
Япония забрани влизането на чужди граждани от днес до 31 януари

Японското правителство забранява влизането на чуждестранни граждани в страната от днес. Мярката ще се прилага до 31 януари следващата година. 

Забраната важи за граждани, които през последните 14 дни преди пътуването са пребивавали в 152 държави, сред които е и България. Изключение ще се прави за временно или постоянно пребиваващи в Япония, или притежателите на валидни визи. 

Тези от тях, които са пребивавали 14 дни преди пътуването в държави с докладвани случаи на новия щам на коронавируса, трябва да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди влизането в страната. 

При липсата на негативен тест пътниците подлежат на 14-дневна карантина на посочени от властите места и следва да се въздържат от ползване на обществен транспорт. 

Въвеждат се по-строги мерки за гражданите, пребивавали в Южна Африка и Великобритания, като освен негативен тест, направен 72 часа преди пътуването, те ще бъдат подлагани на тридневна карантина в посочени от властите здравни заведения, и на втори тест.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК