Недоволство в Южна Корея, страната внася ваксини на Pfizer и Janssen

Германия регистрира 32 195 нови случая на коронавирус

24.12.2020 | 10:08 Редактор: Тодор Петров
Недоволство в Южна Корея, страната внася ваксини на Pfizer и Janssen

Южна Корея подписа споразумения с компаниите Pfizer и Janssen за внос на ваксини срещу Ковид-19, заяви южнокорейският премиер Чун Се-кьон на излъчван днес по телевизията брифинг, предаде Ройтерс.

С Pfizer е подписано споразумение за внос на 10 милиона ваксини, а с Janssen  - за 6 милиона.

По-рано южнокорейското правителство постигна споразумения за доставки на ваксини с четири компании, сред които Pfizer и Janssen в рамките на инициатива за ваксиниране на 85 процента от населението си срещу Ковид-19.

Правителството се сблъсква с растящо обществено недоволство във връзка с начина, по който възнамерява да се сдобие с ваксини срещу Ковид-19, на фона на опитите на страната да се справи с трета вълна на пандемията от коронавируса, предаде БТА.

Междувременно Германия регистрира 32 195 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, съобщи германският институт за инфекциозни заболявания "Роберт Кох".

Общият брой на заразените с коронавирус в Германия вече е 1 587 115. През последните 24 часа в страната са регистрирани 802 нови смъртни случая. Общият брой на починалите от вируса в Германия е 28 770.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК