Нидерландия забрани пътническите полети от Великобритания

Ограничението ще важи до 1 януари

20.12.2020 | 11:44 Редактор: Ралица Братанова

Нидерландското правителство забрани всички пътнически полети от Великобритания. Причината - в страната е открит първият случай на заразен с новия мутирал щам на коронавируса, който беше идентифициран в Обединеното кралство. 

Забраната влиза в сила в 7 часа тази сутрин българско време и ще важи до 1 януари. А части от Великобритания са под нова карантина.

От полунощ новата карантина е в сила в Лондон и някои части на Югоизточна Великобритания. Всички магазини освен хранителните са затворени. Не работят и фризьорските салони и фитнесите. Забранено е ходенето на гости в Лондон и Югоизточна Англия.

В останалата част на страната три домакинства ще могат да се срещат на закрито само на Коледа. Има стриктна забрана за пътуване от Шотландия до останалата част на Обединеното кралство и обратно.

"Когато вирусът променя метода си на атака, ние трябва да променим методите си на защита. Няма алтернатива", заяви Борис Джонсън.

Засега няма доказателства, които да предполагат, че новият щам причинява по-висока смъртност или че се повлиява по различен начин от ваксините и лечението.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК