А ако мерките у нас по празниците бяха като в Германия?

В някои провинции в страната е в сила вечерен час

16.12.2020 | 09:51 Редактор: Юлия Христова

Нови строги мерки срещу разпространението на Ковид-19 влизат в сила в Германия от днес до 10 януари. Призовават се компаниите да позволят на служителите да работят от вкъщи. На 31 декември и 1 януари се въвежда за цялата страна забрана за събирания. Преминава се на дистанционно обучение. 

В някои провинции е в сила и вечерен час. Затварят всички училища, както и магазините за несъществени стоки. Ресторанти, барове и развлекателни центрове остават затворени.

Фризьорските салони също няма да работят. Консумацията на алкохол на обществени места е забранена. Нарушителите ще бъдат глобявани. 

Много от германците са съгласни с въвеждането на новите строги мерки. 

"Гледаме да не се събираме с други хора. Тази година няма да можем да празнуваме с цялото семейство. Това е извънредна ситуация и ако това е необходимо, за да бъдем здрави, ние сме щастливи да го направим", споделя германка.

Според анализатори, ако мерките продължат до края на януари, загубите може да достигнат до 50 милиарда евро.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
atil4o
преди 3 години
Ох леле яла ми кажи и на мен дали са така по улиците , вижте какво става в канала на АндромедА Хайдутин https://***.youtube.com/watch?v=IqOKyl1hzIw Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Загрижен гражданин
преди 3 години
Кво значи да ги следи. Нали ако че гето даде глоба на нелегалното такси никой няма да я плати. Все едно някога са си плащали квито и да било сметки нелегалните таксита. Така ги научиха и ги оставиха да правят квото искат и сега когато някой трябва да ги озапти няма как. Пък и те си знаят тяхната песен "коронавирус е балгарски празник, нии на него не празнува" Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Тук няма как да се случи Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
При нас и да приемат такива мерки, няма кой да ги следи дали се спазват. Сигнализирай за неуместен коментар