САЩ са в хватката на Ковид-19, въвеждат нови мерки срещу вируса

Милиони американци са в режим на задължително стоене по домовете

01.12.2020 | 08:29 Редактор: Тодор Петров
САЩ са в хватката на Ковид-19, въвеждат нови мерки срещу вируса

В Съединените щати влязоха в сила нови рестрикции при справянето с Ковид-19. В страната се съобщава за над 160 хиляди нови случая и над 1400 починали за ден. 

Милиони американци са в режим на задължително стоене по домовете, а на много места се обмисля затягане на мерките, предаде БНР.

В най-населената област в САЩ - Лос Анджелис Каунти в Калифорния са забранени почти всякакъв вид обществени събирания, както и събирането на хора от различни домакинства. Губернаторът на Калифорния - Гавин Нюсъм, заяви, че ако мрачните тенденции продължат, ще се стигне до драстични мерки.

На Източното крайбрежие - в Ню Йорк, властите издават инструкции на болниците за прилагане извънредни мерки, като увеличаване на легловата база, подготовка за изграждане на полеви болници и намиране на пенсионирани здравни работници с цел избягване на бедствената ситуация от по-рано тази година.

Америка се подготвя за рязък скок в броя на заразените и хоспитализираните, след като милиони не се съобразиха със съвета на властите и пътуваха около отбелязания миналата седмица Ден на благодарността. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК