Проучване за коронакризата: Гърците са убедени, че най-лошото предстои

За повече от половината от анкетираните пандемията е най-големият проблем в страната

27.11.2020 | 16:26 Редактор: Искра Ангелова
Проучване за коронакризата: Гърците са убедени, че най-лошото предстои

Ново проучване на общественото мнение в Гърция показва, направено за няколко медии, включително телевизия Skai, показва, че що се отнася до кризата с Ковид-19, гражданите на южната ни съседка са убедени, че най-лошото предстои.

Близо осем от десет гърци изразяват загриженост за пандемията, а седем от 10 респонденти смятат, че най-лошото предстои, според социологически проучвания, проведени от агенциите Pulse и Metron Analysis.

На въпрос дали ще се ваксинират срещу новия коронавирус, 64% според едната и 51% според другата анкета са отговорили положително. Повечето от тези, които планират да си поставят ваксина, са на възраст над 60 или 65 години, сочат резултатите от двете проучвания, информира "Фокус".

Що се отнася до карантината, 76% от гражданите в анкетата смятат, че е по-добре тя да продължи, 40% изискват само леко удължаване, а 36% казват, че тя трябва да бъде толкова дълга, колкото е необходимо. 

Резултатите от изследването на Metron Analysis показват, че за повече от половината (54%) от анкетираните пандемията е най-големият проблем в страната. 51% положително оценяват работата на правителството, а 55% дават отрицателна оценка за икономическата ситуация в страната. Почти седем от десет смятат, че ситуацията ще се влоши през следващите месеци.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК