Тръмп в Twitter по късни доби: Аз спечелих

Мрежата веднага маркира съобщението му с уточнение в червено

16.11.2020 | 14:30 Редактор: Георги Камарашев

Броени часове след като призна, макар и с неохота, победата на Джо Байдън, Доналд Тръмп пак се отметна. В 3 часа през нощта той написа с големи букви в Twitter - "Аз спечелих". А предшественикът му - Барак Обама - с тежки критики. Той обвини републиканеца, че ускорява разпада на истината.

Мрежата веднага маркира съобщението му с уточнение в червено - "Официалните източници са с друго определение за изборите."

А Facebook закачи към поста на Тръмп официални предварителни резултати, според които Джо Байдън се очертава като сигурен и категоричен победител в президентския вот. 

Щабът на президента пък оттегли голяма част от съдебния си иск срещу резултатите от вота в Пенсилвания. Отново с туит Тръмп обеща да заведе още дела.

А Барак Обама, човекът, който предаде властта в ръцете на Тръмп, заяви, че настоящият президент е дал начало на конспиративни теории и ярост, и за да се прекъснат, трябват повече от едни избори. Демократът, който подкрепи Байдън и изигра ключова роля в кампанията му, заяви и че с разделяне на хората Тръмп изпълнява политиката си.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Chris Kleponis/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК