Мъск е с Ковид-19, два отрицателни теста го смутиха

Милиардерът е на мнение, че други хора може да имат подобни проблеми 

13.11.2020 | 09:56 Редактор: Тодор Петров

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX - Илън Мъск, е с коронавирус. Това съобщи самият той след като си направи четири теста. 

Парадоксът е, че тестовете са дали различни резултати в рамките на няколко часа. Възможно ли е това да провали историческата космическа мисия, която трябва да започне в събота? 

2 положителни и 2 отрицателни теста за коронавирус е дал новаторът Илън Мъск след направени 4 бързи проби в един и същи ден. 

[sc: relatedarticles ids:208573 /

"Нещо изключително лъжливо се случва. Бях тестван за Ковид-19 четири пъти днес. Два теста се върнаха отрицателни, два – положителни. Една и съща машина, един и същи тест, една и съща сестра. Бърз антигенен тест на Би Ди", заяви той.

Би Ди се предполага, че е компанията "Бектън Дикинсън" - един от най-големите доставчици на антигенни тестове за коронавирус. Преди два месеца компанията призна, че прави разследване по информация, че нейни тестове, ползвани в домове за възрастни хора в Съединените щати, са дали подвеждащи резултати. 

Всичко това идва на фона на втората историческа съвместна мисия на НАСА и SpaceX. Това е първата 6-месечна ротационна мисия, откакто САЩ възобновиха пилотираните полети. Последните 9 години те разчитаха на руските ракети Съюз. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК