fallback

Ковид-19 надминава познатите граници в Европа

Обстановката е изключително тревожна, затягат мерките

12.11.2020 | 13:55 Автор: Радостина Димитрова

Тревожна остава обстановката в Европа във връзка с разпространението на коронавируса. От 23 ноември Испания ще изисква отрицателен PCR тест за пристигащите от рискови държави. 

Случаите на Ковид-19 в Италия надхвърлиха 1 милион. С повече от 32 хиляди са нараснали положителните проби за денонощието, въпреки че преди дни италианското правителството затегна мерките срещу разпространението на заразата.

Франция също оглави черна статистика. Тя задмина Русия като страната с най-много случаи на континента - около 2 милиона заразени.

А в Турция въвеждат допълнителна мярка. Във всички 81 области на страната се забранява тютюнопушенето на открито - по улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки. От Министерството на вътрешните работи посочват, че пушачите свалят маските от лицата си, когато пушат, което е против правилата за ползване на маските като средство срещу разпространението на заразата.

Преди дни властите в Истанбул и Анкара обявиха вечерен час за граждани на възраст на и над 65 години, като им позволиха да излизат навън от 10:00 до 16:00 ч. До момента в Турция са установени над 46 хиляди активни случая на Ковид-19, като над 3000 от тях са в тежко състояние.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback