Меркел: Джо Байдън познава добре Германия и Европа

Германският канцлер поздрави новоизбраният президент на САЩ

09.11.2020 | 18:25 Редактор: Георги Камарашев
Меркел: Джо Байдън познава добре Германия и Европа

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави Джоузеф Байдън за победата му на президентските избори в САЩ. Тя изрази мнение, че ЕС и САЩ трябва да работят заедно за борба с предизвикателствата на съвременния свят, предимно пандемията от коронавируса, изменението на климата и тероризма.

"Американските граждани направиха своя избор. Искрено поздравявам Джоузеф Байдън за избирането му за 46-и президент на САЩ", заяви Меркел. "Джоузеф Байдън ще допринесе с дългогодишния си опит във вътрешната и външната политика. Той познава добре Германия и Европа", подчерта лидерът на Германия.

"Съединените американски щати и Германия като част от ЕС, трябва да се обединят, за да преодолеят основните предизвикателства на нашето време, рамо до рамо, за да се преборят със сериозното изпитание в пандемията от коронавируса, глобалното затопляне и неговите последици, тероризмът, рамо до рамо – за свободна световна икономика и търговия", допълни бундесканцлерът.

По думите ѝ САЩ ще останат най-важният съюзник на Германия и Европа, но Вашингтон с основание изисква повече усилия от ЕС за обезпечение на собствената му сигурност, съобщи БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК