Турският финансов министър подаде оставка

Берат Албайрак посочи като причина за решението си здравословни проблеми

08.11.2020 | 21:15 Редактор: Георги Камарашев
Турският финансов министър подаде оставка

Турският финансов министър Берат Албайрак, който е зет на президента Реджеп Ердоган, неочаквано подаде оставка в неделя, като засили объркването относно управлението на икономиката от правителството, малко след като гуверньорът на централната банка беше уволнен, а лирата достигна рекордно дъно, предава Bloomberg.

42-годишният Албайрак посочи здравословни причини за решението си да се оттегли от позицията си на финансов министър, става ясно от съобщението, публикувано на проверения му акаунт в Instagram.

"Реших да не продължавам задълженията си като министър след пет години на поста заради здравословни причини. Ще прекарвам времето си с майка ми, баща ми, съпругата и децата ми, които пренебрегвах много години по необходимост", обяви Албайрак.

Говорител на министерството е потвърдил автентичността на съобщението в Instagram пред Bloomberg, но е пожелал да остане анонимен в съответствие с правителствената политика.

Оставката на министъра следва неочакваното решение на Ердоган в събота да уволни гуверньора на централната банка Мурат Юсал и да назначи 52-годишния бивш финансов министър Наджи Агбал на поста.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК