Кой финансира предизборната кампания на Джо Байдън?

Според серия социологически проучвания Байдън води Тръмп както на национално ниво, така и в редица ключови щати

02.11.2020 | 20:52 Редактор: Георги Камарашев
Кой финансира предизборната кампания на Джо Байдън?

Инвеститори милиардери и магнати от развлекателната индустрия са сред големите имена от Wall Street, Силициевата долина и Холивуд, които помогнаха на Джо Байдън да събере рекордното финансиране за предизборната си кампания.

Тони Джеймс, заместник-председател на Blackstone Group Inc., съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман и филмовият продуцент Хаим Сабан са само някои от големите имена в списъка, публикуван от кампанията на Байдън късно в събота.

В него фигурират 724 отделни личности и 93 двойки, които са предоставили най-малко 100 000 долара за кампанията или за съвместните комитети за набиране на средства, единият от които Biden Victory Fund може да приеме дарения до 827 800 долара.

Доброволните кампании за набирания на средства са събрали най-малко 81,7 млн. долара, въпреки че реалната сума по всяка вероятност е много по-голяма.

Според серия социологически проучвания, публикувани в неделя, Байдън води Тръмп както на национално ниво, така и в редица ключови щати, въпреки че на някои места резултатите са много близки.

Според допитване на New York Times/Siena College демократът води в Пенсилвания, Флорида, Аризона и Уисконсин, всички от които са решаващи за избирането на президент, където Тръмп победи през 2016 г.

Сред имената от Wall Street, дарили средства за Байдън, са Блеър Ефрън, основател на Centerview Partners, Девен Парекх, управляващ директор на Insight Partners, както и Роджър Алтман, основател на Evercore.

Заместник-председателят на Morgan Stanley Том Найдс, основателят на Eton Park Capital Management Ерик Миндих, инвеститорът Алан Патрикоф от Greycroft Partners LLC, както и хедж-фонд мениджърът Орин Крамър сащо са дали средства за кампанията на Байдън.

Сред представителите на Силициевата долина изпъкват имената на Рон Конуей, основател на SV Angel и съоснователят на Kleiner Perkins Caufield & Byers Брук Байърс.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Rachel Mummey/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК