Короновирусът вилнее жестоко в Европа, СЗО иска драстични мерки

Франция регистрира над 30 000 заразени за 24 часа

16.10.2020 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Тревожен е ръстът на случаите с Ковид-19 в Европа. Европейската централа на СЗО призова правителствата да предприемат драстични мерки за ограничаване на разпространението на вируса на Стария континент. 

Броят на заразените на ден се увеличава, пациентите в болниците се увеличават. Милиони в Европа вече се намират под строги ограничителни мерки. 

За последните 24 часа Франция регистрира над 30 000 заразени. Въведоха вечерен час в Париж и 8 други града. Мерките ще бъдат в сила най-малко 4 седмици. 

Властите в Полша разделят страната на т. нар. червени зони, където разпространението на Ковид-19 е най-голямо. В силно засегнатите райони, сред които е и столицата Варшава, затварят училищата и фитнес залите. 

От събота по-строги ограничения влизат в сила и за редица английски градове, включително Лондон. Забранява се събирането на хора в закрити пространства.

За период от две седмици италианският регион Кампания минава под карантина. Португалското правителство също въведе рестрикции. Наложена е забрана за събиране на повече от петима души на едно място. На сватби могат да присъстват не повече от 50 души. 

В най-засегнатите германски региони баровете и ресторантите трябва да затварят по-рано от обичайното.

Вижте повече по темата в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Много хора обаче искат драстични мерки срещу тях и те затова искат да им затворят устата. Сигнализирай за неуместен коментар