Реклама в Германия: Жена показва среден пръст на хората без маски

"Трябваше да привлечем внимание", казаха от портала visitBerlin

16.10.2020 | 10:56 Редактор: Ивет Арабова
Реклама в Германия: Жена показва среден пръст на хората без маски

На фона на пандемията от коронавируса, туристическият портал visitBerlin пусна спорна рекламна кампания с критика срещу тези, които не носят маски, съобщава Berliner Zeitung. Във вестниците и интернет пуснаха изображение, показващо възрастна жена, която показва среден пръст на онези, които пренебрегват средствата за индивидуална защита.

Много политици бяха възмутени от инцидента. Един от тях дори подал сигнал в полицията. "Разпространявайки този образ, Сенатът в Берлин или подчинените му ведомства или държавните власти разпалват омраза към определена част от населението, което може да наруши обществения ред“, обясни той.

berlinmask

Според наличната информация кметът на града Михаел Мюлер от Социалдемократическата партия на Германия също се е обявил против акцията, продължава изданието. Това означава, че той е тръгнал срещу икономическия си сенатор Рамона Поп от партията на  "Зелените". Факт е, че именно тя е подкрепила и финансирала тази инициатива, предава "Фокус".

VisitBerlin заяви, че са съпричастни с възмущението, предизвикано от рекламната им кампания.

"Не искахме да обиждаме никого лично. Много съжаляваме", каза представител на портала. "“. Там повече няма да се публикуват реклами с подобно съдържание и дори са изоставени плановете за поставяне на плакати с това изображение по улиците. "Трябваше да привлечем внимание. Искахме именно това и го постигнахме“, обобщават от visitBerlin.

Снимки: БГНЕС и Twitter

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Ти си роза, ти си крем- всички ще Омрем! Сигнализирай за неуместен коментар