fallback

Мъж простреля полицай пред сградата на хърватското правителство

Мотивите на извършителя се изясняват

12.10.2020 | 12:30 Автор: Искра Ангелова

Въоръжен мъж откри стрелба пред сградата на хърватското правителство, разположена на централния столичен площад "Свети Марк", съобщава електронното издание на загребския вестник Jutarnnji List.

При инцидента е пострадал тежко служител на правоохранителните органи, прострелян с автомат "Калашников".

"Всички обстоятелства на инцидента се установяват, лицето, заподозряно като извършител, се самоуби", съобщиха от полицията.

Очевидци разказват, че извършителят е дошъл пред сградата на правителството от северната страна на църквата "Свети Марк", извадил е автомат "Калашников" и е произвел изстрели в посока входната врата на зданието. Заради дъждовното време в района е имало малко хора, подчертава изданието, цитирано от "Монитор".

Според първоначалната информация състоянието на 31-годишния полицай, ранен при инцидента, е стабилно. Лекарите в болницата, където той е откаран след стрелбата, ще го оперират, тъй като служителят на реда има четири огнестрелни рани - две в ръката и две в тялото. 

В момента се извършва предоперативна диагностика, допълват от редакцията. Причините за инцидента се разследват, а мотивите на извършителя се изясняват.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback