Мъж простреля полицай пред сградата на хърватското правителство

Мотивите на извършителя се изясняват

12.10.2020 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Мъж простреля полицай пред сградата на хърватското правителство

Въоръжен мъж откри стрелба пред сградата на хърватското правителство, разположена на централния столичен площад "Свети Марк", съобщава електронното издание на загребския вестник Jutarnnji List.

При инцидента е пострадал тежко служител на правоохранителните органи, прострелян с автомат "Калашников".

"Всички обстоятелства на инцидента се установяват, лицето, заподозряно като извършител, се самоуби", съобщиха от полицията.

Очевидци разказват, че извършителят е дошъл пред сградата на правителството от северната страна на църквата "Свети Марк", извадил е автомат "Калашников" и е произвел изстрели в посока входната врата на зданието. Заради дъждовното време в района е имало малко хора, подчертава изданието, цитирано от "Монитор".

Според първоначалната информация състоянието на 31-годишния полицай, ранен при инцидента, е стабилно. Лекарите в болницата, където той е откаран след стрелбата, ще го оперират, тъй като служителят на реда има четири огнестрелни рани - две в ръката и две в тялото. 

В момента се извършва предоперативна диагностика, допълват от редакцията. Причините за инцидента се разследват, а мотивите на извършителя се изясняват.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години