Тръмп заяви, че е спрял лекарствата и е готов да даде кръвна плазма

Дебатът между кандидатите за президент на САЩ на 15 октомври няма да се състои

10.10.2020 | 14:20 Редактор: Ралица Братанова

Само седмица след като беше приет в болница, Доналд Тръмп обяви, че е готов да се върне към задълженията си. Както и че е спрял лекарствата и е готов да даде кръвна плазма. 

"В момента не взимам лекарства, от осем часа не взимам. Така че съм без лекарства, което ме кара да се чувствам добре. Не харесвам лекарствата”.

В "Шоуто на Карлсън", в което гостува онлайн на едноименния водещ, трябваше да има ''медицински преглед'' от д-р Марк Сийгъл. Но той премина само с въпроси от страна на лекаря към Тръмп. 74-годишният президент обясни, че се чувства отлично, за разлика от първите дни, когато се е чувствал слаб.

По време на интервюто Тръмп също отказа да отговори на въпроса дали тестът му за коронавирус е отрицателен. И въпреки че от днес президентът подновява кампанията си за вота на 3 ноември, вторият му дебат с Джо Байдън, който трябваше да се проведе следващата седмица в Маями, беше отменен.

А причината е несъгласието форматът да е онлайн. Единственият пряк сблъсък между двамата опоненти преди гласуването на 3 ноември, ще бъде на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси.

Междувременно Байдън отбеляза значителна преднина както в национални допитвания, така и в проучвания от ключови щати с неясни предпочитания. 

Вижте още в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК