Нов световен ред: Какво бъдеще ни очаква

Едва ли пандемията е изкуствено създадена, каза доц. Златогор Минчев

06.10.2020 | 21:37 Редактор: Юлия Христова

Новият световен ред и управлението на кризата.

С началото на всеки нов век започваме да си говорим по нов начин. Ползваме експертни знания. Една от достоверните хипотези за Ковид-19 е свързана с климатичните промени. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по киберсигурност доц. Златогор Минчев.

"В океаните температурата е скочила с около 1,5 градуса. По медицински причини ще се откажем от този глобализъм", подчерта той.

По думите му едва ли пандемията е изкуствено създадена. 

"Имаме интересни дискусии накъде отива ЕС. Все повече живеем в дигитална ера и вероятно ще минем към електронни пари. От поколенията зависи какво ще се случи със стария световен ред. Имаме млади хора, които очакват високи доходи. Биткойните са златото на бъдещото злато", посочи доц. Минчев за Bulgaria ON AIR. 

Според него новият световен ред бил доста диктаторски ориентиран. 

"Богатите страни могат да създадат псевдокомунизъм, за да запазят социалния мир. Бедните страни чакат еврофондове. Опитваме да гледаме циклично как се завъртат нещата", обясни той. 

"Страшното е да не тръгнат бежанците от Турция към Европа. Въпросът е, че тези реалности са циклични. Ако те се озоват в Германия изведнъж ще стане доста притеснително", подчерта доц. Златогор Минчев.

"Българите не са готови да делегират своя глас за избори на дадено устройство. По-младите поколения биха били съгласни да се гласува с мобилно устройство, защото сега се изисква време, редене на опашка", обясни още той. 

Той е на мнение, че са нужни повече средства, които държавата да вложи в киберсигурността у нас. Дори идеята да се направела нова стратегия нямало да е достатъчна само по себе си, нужно било институциите да го поискат.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК