Тръмп вече се чувствал по-добре, обеща скорошно завръщане

В клип, публикуван в Twitter, той обаче признава, че при пристигането си във военната болница "Уолтър Рийд" се е чувствал зле

04.10.2020 | 11:21 Редактор: Георги Камарашев

Американският президент Доналд Тръмп с видео послание от болницата, където бе настанен след като стана ясно, че е той и съпругата му са с Ковид-19. Държавният глава заяви, че се чувства добре. Видеото идва на фона на спекулациите, че здравето на Тръмп е влошено.

Втори ден президентът се намира във военната болница "Уолтър Рийд", където лекарите се грижат за бързото му възстановяване от Ковид-19. Държавният глава благодари на медиците. 

"Когато дойдох тук, не се чувствах много добре, сега съм много по-добре. Следващите няколко дни ще бъде истинският тест", заяви лидерът на САЩ.

Тръмп каза още, че се надява скоро да се върне към президентската си кампания. Изявлението му беше направено след смесени съобщения за здравословното му състояние.

Началникът на кабинета на Тръмп заяви, че жизнените показатели на президента през последните 24 ч. са били "много тревожни". Редица американски медии пък съобщиха, че президентът е имал затруднения с дишането и преди да бъде прехвърлен в болницата е получил допълнително кислород. Лекарят на Белия дом доктор Шон Конали отказа да коментира дали информацията е достоверна, като подчерта само че през последните 24 ч. на държавния глава не е даван кислород. 

"Важно е да отбележим, че президентът няма температура през последните 24 ч. Оставаме предпазливо оптимистични, но той се справя отлично. В този момент той не е на кислород", подчерта д-р Шон Конали.

Лекарите допълниха, че Тръмп е приел втора доза от лекарството за ебола - Ремдесивир. Подчертаха още, че първата дама - Мелания Тръмп - е в добро здравословно състояние. На този фон продължава да се увеличава списъкът на приближени до президентското семейство, които са с Ковид-19. Най-малко 8 са заразените.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ха,ха та нали уж нямаше симптоми, а само си направил тест и тогава открили, че е с коронавуруса...абе внимавайте какво лъжете...а Мелани как е? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 3 години
той за 3 дена успя да се почувства мн зле и да се оправи...евала ;р Сигнализирай за неуместен коментар