Коронавирусът спира българи за работа в Англия

Издаването на осигурителен номер в момента е спряно

01.10.2020 | 13:18 Редактор: Тодор Петров
Коронавирусът спира българи за работа в Англия

Издаването на осигурителен номер за работа в Англия в момента е спряно заради мерките срещу коронавируса, сигнализират българи в групи в социалните мрежи.

Причината е, че бюрата по труда, или по-известните в Обединеното кралство Джоб центрове, в момента не работят, за да ограничат физическите контакти. Засега няма и информация кога ще отворят.

Необходимостта от осигурителен номер е за всички, които планират да работят на територията на Острова. Без този номер работодателите не наемат хора. За да го получат обаче първо е необходимо да се заяви в бюрото по труда, че лицето желае да кандидатства за осигурителен номер, пише "Монитор".

След около седмица от джоб центъра изпращат писмо на посочен от заявителя адрес с покана за интервю. Така хората трябва да посетят в уречения ден и час институцията и тогава служител от центъра го разпитва за нуждата му от осигурителен номер. До месец след провеждане на интервюто желаещият получава писмо с осигурителния номер или отказ за предоставяне на такъв с мотиви.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК