Арестувани и ранени на протест в Лондон срещу ограничителните мерки

Кметът на Лондон Садик Хан реагира остро спрямо поведението на демонстрантите

27.09.2020 | 13:56 Редактор: Юлия Христова

Десет арестувани на протест в Лондон срещу ограничителните мерки за спиране на разпространението на коронавируса. Най-малко трима демонстранти и девет полицаи са пострадали. А 16 души са арестувани.

Хиляди демонстранти се събраха на площад "Трафалгар” в Лондон. Те носеха плакати с лозунги "Не сме съгласни” и "Свобода!, "Не на задължителните ваксини”. 

Полицията издаде нареждане демонстрантите да се разпръснат, тъй като протестът е в нарушение на правилата за спазване на физическа дистанция и носене на маска. Това провокира протестиращите и се стигна до сблъсъци. Демонстрантите хвърляха камъни по униформените, а те отговориха с палки. Няколко полицаи са ранени. 

Кметът на Лондон Садик Хан реагира остро спрямо поведението на демонстрантите. 

Расте недоволството и сред депутатите. Причината – начинът, по който премиерът Борис Джонсън налага ограничения без да се консултира с тях. 

Според правилата във Великобритания сега е разрешено да се събират не повече от шестима души на едно място. Британските власти съобщиха за над 6 000 нови заразени с коронавируса и 34 починали през последното денонощие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
След като болшинството не иска мерки е редно д се уважи това желание, независимо от последствията. Трябват референдуми за тези мерки! Сигнализирай за неуместен коментар