Башар Асад се готви за нов мандат

Сирийският президент заяви, че иска да се кандидатира отново на изборите

20.01.2014 | 18:30
Башар Асад се готви за нов мандат

Сирийският президент Башар Асад заяви, че борбата срещу тероризма е основната цел на мирната конференция „Женева-2“.

Той предупреди, че, ако неговите правителствени сили загубят войната в страната, това ще доведе до разпространяването на хаоса в целия Близък Изток.

Пред агенция Франс Прес Асад обвини някои страни в намесата в гражданската война в Сирия. По думите му конференцията в Монтрьо трябва да окаже натиск върху страните, които подкрепят тероризма в страната.

На мирната конференция „Женева-2“ трябва да бъдат взети ясни решения, които засягат проблема с тероризма. Всеки друг изход от преговорите би бил без стойност, коментира държавният глава.

Той разкритикува остро Франция, наричайки я марионетка, изпълняваща политиките на Катар и Саудитска Арабия. Асад е категоричен, че Париж е опорен стълб на сирийската опозиция и страната е една от първите, които са призовали сирийския президент да се откаже от властта.

Башар Асад подчерта, че вероятността да се кандидатира за нов мандат е голяма, тъй като той не вижда причина да не го стори. Той вярва, че общественото мнение е в ползва на неговата кандидатура, ето защо няма какво да го разколебава.

Напрежението преди конференцията „Женева-2“ продължава да нараства.

Още по темата вижте във видеото!