Супа от костенурка навлече гнева на десетки върху австралийски посланик

Дивата популация на китайския трионикс е вписана като уязвим вид в Червения списък

20.09.2020 | 08:36 Редактор: Ивет Арабова
Супа от костенурка навлече гнева на десетки върху австралийски посланик

Австралийският посланик в Камбоджа си навлече гнева на десетки хора, след като сподели в социалните мрежи супа с месо от костенурката китайски трионикс.

Дивата популация от този вид е вписана като уязвим вид в Червения списък, но на много места в Китай тези костенурки се отглеждат във ферми и след това се продават като деликатес.

Преди броени дни Пабло Канг публикува и снимка на ястието, което той и колегите му хапнали при посещение в селския район Пайлин. След като си навлече много критики обаче, посланикът изтри публикацията от социалните мрежи, информира "Daily Sabah".

"Премахнах поста и се извинявам на тези, които са се обидили", написа Канг в Twitter.

Супата от месото на тази костенурка се счита за деликатес в Пном Пен. Дивата популация на трионикса обаче са застрашени от изчезване в световен мащаб, което предизвика гнева на мнозина. Австралийското посолство обяви, че ястието е било предложено на посланика и той е бил уверен, че костенурката е отгледана във ферма, а не е взета от дивата природа.

"Със сигурност не одобрявам взимането на каквито и да е застрашени видове от природата за храна", ще бъде по-внимателен в действията си в бъдеще", обеща Канг.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК