Мъж откри стрелба по двойка в кино в САЩ

Стрелецът е пенсиониран полицай, служил в полицията в Тампа

14.01.2014 | 09:29
Мъж откри стрелба по двойка в кино в САЩ

Пенсиониран полицай застреля мъж и рани съпругата му по време на кинопрожекция в Уесли Чапъл, Флорида, съобщава Ройтерс.

Докато в киното показвали рекламните клипове преди началото на филма „Самотният оцелял“, възникнал спор между две двойки, а причината била писане на текстово съобщение. Едната двойка седяла зад другата, когато възникнал конфликта.

Мъжът, който е стрелял, е 71-годишен и се казва Къртис Рийвис. Той бил обезвреден от зрителите в киносалона веднага след стрелбата.

„Мъжът е починал. Жената е пострадала, но нараняванията ѝ не са животозастрашаващи“, обясни говорителят на полицията Дъг Тобин. Той потвърди информацията, че стрелецът е бил заловен от другите посетители на киното, преди да бъде задържан от полицията.

Рийвс е пенсиониран преди 20 години служител на полицията в Тампа.

Филмът, който е трябвало да гледат двойките, е създаден въз основа на бестселър, носещ същото име. Лентата разказва за провалила се американска военна операция в Афганистан. Продукцията бързо оглави боксофиса в Северна Америка, събирайки 38,5 млн. долара приходи от прожекциите само през първия си уикенд на голям екран.

Още по темата вижте във видеото!