Airbus се насочва към лидерската позиция по доставки в света

Постигнахме 2,5 пъти повече поръчки над това, което бяхме заложили предварително,. заявиха от компанията

13.01.2014 | 16:02
Airbus се насочва към лидерската позиция по доставки в света

Европейският производител на самолети Airbus ще се превърне в номер по отношение на доставките на въздухоплавателни средства, надделявайки над своя голям съперник Boeing. Това заяви в ефира на CNBC Фабрис Брежие, президент и главен изпълнителен директор на френската компания.Hidden Field

"След няколко години, когато производството на A350 се разшири, аз съм доста убеден, че ще си върнем лидерската позиция като номер едно в доставките", отбеляза Брежие.

В понеделник Airbus отчете рекордните 1619 нови поръчки на самолети през 2013 г. след проблемите в производството в последните почти девет години.

Общите нетни поръчки на Airbus нараснаха с 80% спрямо предходната година, докато Boeing завърши годината с 1355 нетни поръчки и общо 648 доставки. За момента обаче щатската компания остава най-големият производител на самолети в света, но продължава отстъплението си в поръчките.

По думите на Брежие ръстът на поръчките от 80 на сто е неустойчив. "Ние имахме рекордна година през 2013 г. с 1619 поръчки. Това означава, че постигнахме 2,5 пъти над това, което бяхме заложили предварително... Това е фантастично", посочи още президентът на Airbus.

Повече за производителя на самолети може да видите в материала на Bloomberg!