Франция обмисля въвеждането на локални блокади

Страната се нарежда на седмо място в света с най-много случаи на починали от Ковид-19

11.09.2020 | 10:38 Редактор: Юлия Христова
Франция обмисля въвеждането на локални блокади

Френското правителство ще обсъди дали да наложи локални блокади, за да спре увеличаването на случаите на заразени с коронавирус, докато в същото време не наруши икономическите и социални активности, съобщават от Ройтерс.

Говорител на правителството заяви, че нищо няма да бъде изключено на срещата на кабинета в петък, а президентът Еманюел Макрон изрази надежда, че всяка нова мярка няма да бъде твърде ограничителна.

 

Макрон заяви, че не иска да избързва с решенията, но силно се надява правила, които са наложени в момента, да позволят на Франция да спре разпространението на вируса, както и хората да живеят възможно най-нормално. Френският президент визира мерки като социалната дистанция и задължително носене на маски в по-голямата част от страната.
 
"Трябва да го направим, докато в същото време ни позволява да продължим да живеем, да можем да образоваме децата си, да лекуваме други заболявания и да защитим други пациенти", каза Макрон на пресконференция в Корсика.
 
Франция се нарежда на седмо място в света с най-много случаи на починали от Ковид-19. В страната бяха потвърдени рекорните от началото на пандемията 9 843  нови случая на коронавирус, пише dnes.bg.
 
Професор Жан-Франсоа Делфреси, който оглавява научния съвет и дава съвети на правителството в борбата с епидемията, коментира, че разпространението на вируса се следи много внимателно в големи градове като Париж и Марсилия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК