Лукашенко: Ако днес Баларус рухне, Русия ще я последва

Беларуският президент обвини САЩ за безредиците в страната

08.09.2020 | 22:43 Редактор: Георги Камарашев
Лукашенко: Ако днес Баларус рухне, Русия ще я последва

Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко обвини САЩ за безредиците в страната. Той заяви, че и вълненията в американските градове са резултат на развитието на технология, която Вашингтон използва за дестабилизацията на другите държави.

"Как ще се противопоставите на каналите в Телеграм. Имате ли възможност да ги блокирате? Никой няма, даже и тези, които измислиха цялото това нещо - американците. Виждате какво става там. И каналите в Телеграм играят водеща роля. Тази история я започнаха те и при това отдавна, не я започна нито Русия, нито Беларус", каза президентът.

Лукашенко подчерта пред руски журналисти, че може да се очаква изостряне на политическата ситуация и в Русия. 

"Не се отпускайте. У вас също скоро могат да се случат определени политически събития. Знаете ли до какъв извод стигнахме с руската власт и ръководство? Ако днес Баларус рухне, следващата ще бъде Русия", коментира държавният глава.

Той бе категоричен, че голяма част от сънародниците му са го подкрепили на изборите за държавен глава, макар че според него на много от тях може да е омръзнал. Беларуският лидер призна, че му е обидно, когато хората се изправят срещу него, но добави, че се чувства длъжен да защити това, което е постигнал през годините на управлението си, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК