Гърци благодарят на българските туристи за пълните хотели на Халкидики

Нашенците напълниха и черноморските ни курорти това лято

07.09.2020 | 16:36 Редактор: Тодор Петров
Гърци благодарят на българските туристи за пълните хотели на Халкидики

Гръцки хотелиери благодарят на българските туристи, че са напълнили хотелите на Халкидики. Но от българските хотелиери така и не се чуха думи на благодарност към българските туристи, спасили летния сезон у нас. Това лято те бяха най-честите гости в черноморските курорти, особено на юг. За удължения през септември и началото на октомври сезон отново се разчита на български туристи. 

Хиляди български туристи, системно пренебрегвани от местния туристически бизнес, отдавна са избрали други дестинации - например съседна Гърция и отчасти Турция. Дори и да останат за някой и друг уикенд в България, за лятната ваканция със сигурност ще пресекат границата. Потвърждението са опашките на "Кулата" - въпреки изискваните от Гърция PCR-тестове и формуляри за QR-кодове, съобщава "Дойче веле".

Над 550 хиляди българи са посетили това лято различни обекти в страната, главно по Черноморието, заяви в края на август председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов. 

Според него именно българите, останали да почиват в родината си, са помогнали на бизнеса поне да избие разходите си. За близо 30% спад на българските туристи по Черноморието спрямо над 70% при чуждестранните съобщи през август и новият министър на туризма Марияна Николова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК