Метеоролози: Обстановката във Великобритания ще се влошава

Силни ветрове станаха причина за отменени полети от летището в Дъблин.

27.12.2013 | 12:33
Метеоролози: Обстановката във Великобритания ще се влошава

След наводненията и бурите от последните дни във Великобритания Агенцията по околна среда и метеоролозите са категорични, че времето ще се влоши още. Силни ветрове станаха причина за отменени полети от летището в Дъблин. Поривите на вятъра тази нощ достигнаха скорост от 150 км/ч.

Влошава се ситуацията в наводнените райони. Много реки са на ръба да прелеят. Темза, Севърн, Оус и няколко реки в Есекс ще излязат от коритата си на определени места. Наводнени са над 1200 домове, електрозахранването така и не може да бъде възстановено в цели квартали.

В транспорта цари хаос, а много от пътищата са изключително опасни. Заради проблемите с електричеството на летище Гетуик край Лондон, които причиниха отмяната на много полети, Агенцията за гражданска авиация обяви, че ще разследва ръководителите му, които не са изпълнили задълженията си в кризисна ситуация.

В САЩ и Канада ситуацията също не се променя. През последните 5 дни жертви на тежките ледени бури станаха 19 души. Ситуацията е идентична с тази на Острова – много домакинства нямат електричество, паднали дървета блокират някои улици, а междуградските влакове се движат с променено разписание.