Над 180 задържани след последните протести в Минск

Сред арестуваните има и журналисти

28.08.2020 | 11:05 Редактор: Георги Камарашев
Над 180 задържани след последните протести в Минск

Над 180 души са били задържани по време на вчерашните протестни акции в Минск, предаде ТАСС. Според правозащитния център "Вясна", сред задържаните има и журналисти, и хора, които не са граждани на Беларус. Част от арестантите са били освободени, допълват от агенцията.
 

По време на 19-я ден на протести в страната десетки жени образуваха жива верига на минския площад "Независимост" - в знак на протест срещу разгонването на демонстрация предната вечер. Тогава полицията блокира входа към католическа църква, в която се бяха скрили протестиращи. Действие, което предизвика възмущение и в обществото, и сред беларуски духовници. 

Като "недопустимо" определиха вчера преследването на членове на Координационния съвет на опозицията в страната и посланиците на страните от ЕС в Беларус. 

Междувременно полското външно министерство извика беларуския посланик във Варшава. Действието беше предприето заради медийни публикации, според които президентът Александър Лукашенко е обвинил Полша в заговор да заграби част от страната, ако кризата там се задълбочи, информира БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК