Кремъл ще проведе разследване за възможна чужда следа в отравянето на Навални

Комисията по сигурността в Държавната дума ще бъде инструктирана да анализира какво се е случило

25.08.2020 | 23:00 Редактор: Георги Камарашев
Кремъл ще проведе разследване за възможна чужда следа в отравянето на Навални

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин нареди една от комисиите на законодателния орган да проведе разследване дали чужди сили не са замесени в предполагаемото отравяне на лидера на опозицията в страната Алексей Навални. Според него това действие може да е направено в опит да се разпали напрежение в Русия и тя да бъде лишена от възможност да възпрепятства намесата във вътрешните работи на Беларус, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Комисията по сигурността в Държавната дума ще бъде инструктирана да анализира какво се е случило, за да стане ясно дали това е бил опит от страна на чужди държави да навредят на здравето на руски гражданин, за да разпалят напрежение в Русия, както и да отправят нови обвинения към нашата страна", обясни Володин.

"Добре, че канцлерът на Германия Ангела Меркел се отзова и оказа помощ на Навални. Иска ми се да вярвам, че тя щеше да постъпи по същия начин, ако ставаше въпрос за всеки друг гражданин на Русия, а не само за радикален опозиционер", каза още той.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК