Алексей Навални е отровен с чай?

Основният критик на Путин е откаран по спешност в реанимацията на болница в град Омск

20.08.2020 | 19:17 Редактор: Искра Ангелова

Руският опозиционер Алексей Навални е в изкуствена кома след предполагаемо отравяне. Основният критик на Владимир Путин е откаран по спешност в реанимацията на болница в град Омск. Започна проверка, чакат се и резултатите от изследванията му, а полиция обгради реанимацията в сибирския град. 

44-годишният юрист и политически активист Алексей Навални се е почувствал зле по време на полет от град Томск в област Сибир за Москва. Започнал е обилно да се поти и е припаднал. 

Преди да се качи в самолета, той е пил чай в кафене на летището, разказа прессекретарят му.

"Предполагаме, че Алексей е бил отровен с нещо, разтворено в чая. Това е единственото, кое е пил от сутринта. Лекарите казват, че токсинът се е абсорбирал по-бързо чрез горещата течност. Сега Алексей е в безсъзнание", прессекретарът Кира Ярмиш. 

Самолетът е кацнал аварийно на летището в Омск, откъдето Навални е бил откаран с линейка в местна болница. Ръководителят на щаба му съобщи, че той е прекарал три дни в Томск, като през цялото време се е чувствал добре. 

Според някои руски медии Навални е отишъл в Сибир във връзка със свое антикорупционно разследване срещу управляващата партия "Единна Русия". 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК