Байдън е кандидат за президент на САЩ, Картър и Клинтън го подкрепиха

Съпругата му Джил се обърна към нацията с емоционален разказ

19.08.2020 | 13:50 Редактор: Георги Камарашев

Официално Джо Байдън е кандидатът на демократите за държавен глава на САЩ. Решението беше взето във втория ден на Националния конгрес на партията.

Байдън, бивш сенатор от Делауер и бивш вицепрезидент на САЩ, от повече от 30 години се стреми към най-високия пост в държавата и се е кандидатирал за Белия дом общо три пъти.  Снощи той получи официално номинацията на демократите във виртуално гласуване. 

Самото гласуване обаче беше формалност, тъй като Байдън си осигури номинацията още в началото на юни. След като той стана официално кандидатът на демократите, съпругата му Джил се обърна към нацията. В емоционален разказ тя сподели как любовта между двамата му е помогнала да преодолее смъртта на първата му съпруга и малката му дъщеря в автомобилна катастрофа през 1972 г. 

"Никога не съм си представяла, че на 26 години ще се питам: "Как спасяваш едно разбито семейство?" Отговорът е същият като този как се спасява една разбита нация - с любов и разбиране. Ние просто се нуждаем от лидерство, достойно за нас, честно ръководство, за да се възстановим от тази пандемия и да сме подготвени за всичко друго, което следва", сподели Джил Байдън.

В подкрепа на кандидата на демократите говориха и бившите президенти на САЩ Джими Картър и Бил Клинтън. Клинтън не скри критиките си към сегашния президент. 

"Доналд Тръмп казва, че сме водещи в света. Ние обаче сме единствената от големите промишлено развити икономики, където равнището на безработицата се утрои. В подобни времена Овалният кабинет трябва да стане команден център, а вместо това той е епицентър на ураган. Има само хаос", посочи той.

Мнозина изтъкнаха, че изборът на демократа ще върне почтеността в Белия дом и нормалния живот на американците.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кармен Младенова
преди 3 години
Уличен в корупция и лаком за власт...дано не го изберат. Сигнализирай за неуместен коментар