fallback

Украинските протестиращи чакат нова атака от полицията

Лидерите на протеста имат данни, че украинските специални части „Беркут“ подготвят акция за разпръсването им

06.12.2013 | 12:52

Протестиращите в Украйна имат опасения за нова полицейска акция срещу тях. По думите на лидерите на протеста до тях е стигнала информация, че украинските специални части „Беркут“ подготвят акция за разпръсването им.

Новините се появиха на фона на 5-дневния ултиматум, даден от властите на протестиращите, да напуснат площадите и да прекратят демонстрациите.

От своя страна Юлия Тимошенко сравни украинския президент Виктор Янукович с Йосиф Сталин. Тя призова опозицията да го свали от власт и да не се спира пред нищо.

Информацията за евентуалната полицейска акция не накара гражданите да се приберат у дома. Вместо това те продължиха окупацията на централните площади в Киев. Според опозицията има десетки студенти и граждани, изчезнали безследно след големите сблъсъци в нощта на 30 ноември.

Протестиращите реагираха остро на обвиненията на премиера Микола Азаров, който заяви, че са нацисти, престъпници, екстремисти и хулигани.

На фона на задаващата се политическа и обществена буря, The Economist предупреждава – „Не искаме да гледаме същия филм“.

 

fallback
Още от Свят
fallback