fallback

Сънародниците ни по света инициираха виртуални протести

На първия протест на българите в Отава дойде и канадският политик Дейвид Килгур

16.08.2020 | 19:11 Автор: Юлия Христова

Българи в Европа, Съединените щати, Канада и Австралия излизат за пореден ден, за да изразят подкрепата си към протестите у нас. Те имат същите искания - оставка на кабинета и на главния прокурор. А от движението "Не сте сами" отправиха видео послание. 

Във Виена преди часове се проведе четвъртият протест на българите там. Този път демонстрантите символично завързаха очи, показвайки недоволството си от мълчанието на европейските институции. Те се подписаха в писмо, което ще бъде връчено официално в представителството на Европейската комисия във Виена. А сънародниците ни по света измислиха и нова форма на протест - виртуална.  

Инициативата е на българите в Австралия. А на първия протест на българите в канадската столица Отава дойде и канадският политик Дейвид Килгур. Пред сънародниците ни той изрази учудване, че бивш бодигард е министър-председател на България. Политикът, който е известен правозащитник, е бил у нас в началото на промените през 90-те години. 

Традиционно протести на българи в чужбина имаше и в събота. Сънародниците ни в германския град Кьолн излязоха за седми път вчера, за да изразят недоволството си. В Манхайм се събраха на петия си протест. Те се заканиха всеки уикенд да е така до оставка. А следващата седмица българи в Брюксел ще протестират пред Европейската комисия срещу цитирам "престъпното управление на България".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback