СЗО отчете антирекорд на новозаразени с Ковид-19 - 300 000 души за 24 ч.

В Дания носенето на маски в градския транспорт става задължително

16.08.2020 | 13:57 Редактор: Юлия Христова

Световната здравна организация отбеляза антирекорд на новозаразени с Ковид-19. За пръв път за 24 часа са регистрирани толкова много болни - 300 000 души. 

Предишният антирекорд в света беше на 31 юли, когато в световен мащаб новозаболелите с коронавирус бяха малко над 292 000 души. От началото на пандемията в света са отчетени 21,6 млн. случая, а броят на починалите надвишава 760 000 души. Съединените американски щати, Бразилия и Индия са най-засегнати. Съседна Турция също отбеляза ръст - 1256 случая за ден. 

Италия, първото огнище в Европа, също отбелязва покачване на случаите. За четвърти ден такава е тенденцията и във Франция. Южна Корея също регистрира най-много болни от март. 

А в германския град Хамбург имаше протест срещу носенето на маски. А в Дания носенето на маски в градския транспорт става задължително. 

А от днес Израел отменя изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани. Към момента гражданите, пристигащи от Израел в България също не се подлагат на задължителна карантина у нас.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Антирекорда ще расте ако не се вземем в ръце... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ама антирекорда е обратното на рекорда. Така както сте го написали в заглавието, излиза, че са заразени много по-малко хора, а не обратното. Обратното си е нов рекорд. Сигнализирай за неуместен коментар