Тръмп за стрелбата: Светът винаги е бил опасно място, не е нещо уникално

Извършител е 51-годишен мъж

11.08.2020 | 14:31 Редактор: Георги Камарашев

Американският президент беше изведен набързо от залата за брифинги на Белия дом. Десетина минути по-късно Тръмп се завърна, за да продължи пресконференцията, посветена на ситуацията с Ковид-19. 

"Благодаря ви много и съжалявам за случилото се. Имаше стрелба край Белия дом, ситуацията изглежда е под контрол. Искам да благодаря на Тайните служби, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян", заяви държавният глава на САЩ.

През това време залата остана заключена отвътре с журналистите. А след като се върна президентът посочи, че не знае каква е причината за стрелбата. 

"Може да не е имало нищо общо с мен. Жалко е, че това е светът, но светът винаги е бил опасно място. Не е нещо уникално", каза още Тръмп.

Стрелецът е 51-годишен мъж, който се приближил до служител на Тайните служби и му казал, че има оръжие. Служителят отвърнал с огън. 

От "Сикрет сървис" потвърдиха, че инцидентът е бил на няколко пресечки от Белия дом. При стрелбата никое от охраняваните лица, не е било изложено на опасност. Заподозреният мъж и служителят на тайните служби са настанени в болница.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Естествено, че не е имало общо с него- там си се стрелят така за поздрав Сигнализирай за неуместен коментар