fallback

Мобилно приложение ще улеснява външната реклама

The Pole позволява пренасяне на информация от мобилно устройство към голям дигитален екран

26.11.2013 | 12:28

Ново мобилно приложение предлага възможност за безплатна реклама, която се пренася от мобилно устройство на голям дигитален екран. То е дело на стартиращата румънска компания The Pole Society и ще може да бъде изпробвано безплатно в България на 28-и ноември.

Услугата предлага създаването на плакат, който потребителят може да изпрати директно от мобилно устройство към външен дигитален екран, а всичко това отнема максимум няколко минути.

Целта е удобно промотиране на събития, продукти и дори възможност за споделяне на мислите с целия град. Услугата покрива повече от 40 цифрови външни дисплея в Букурещ. Създателите ѝ предвиждат до началото на следващата година тя да бъде достъпна и в други големи градове, включително Ню Йорк и Дубай.

Pole е разработена от фирмата за цифрова външна реклама Phoenix Media и локалния доставчик на мобилни платежни решения Netopia movilPay. Двете компании си поставят за цел да променят начина, по който се използва външната реклама, залагайки на бърз и лесен начин за споделяне на промоционално съдържание на цифрови външни дисплеи. 

В момента приложението се поддържа от iOS, но се очаква скоро да бъде пусната и версия за Android. Разработчиците му са предвидили възможност за различни опции, като например избор на времетраенето на дадена реклама и начало на кампанията.

На 28-и ноември компанията пуска услугата 24 часа безплатна реклама, така че тези, които инсталират приложението Pole, ще могат да се възползват от възможността да го тестват на екраните в Букурещ. 

Същевременно една чисто нова технология изпробва Симфоничният оркестър на Йерусалим. Става дума за израелско приложение за iPad, наречено Теnara.

Повече може да нaучите от материала на Bloomberg! 

fallback
Още от Свят
fallback