fallback

Камерън ще предприеме стъпки, за да се бори с имигрантите от България и Румъния

Общо 30% от гражданите подкрепят затягането на границите на Острова.

24.11.2013 | 12:26

Британският премиер Дейвид Камерън се готви да влезе в конфронтация с Европейския съюз заради увеличаващите са опасения от имигрантски наплив от България и Румъния.Той е готов да предприеме серия мерки, които да ограничат правата на имигрантите, като отговор на нарастващото публично напрежение за промяна.

Гражданите на Обединеното кралство смятат, че първият въпрос, който трябва да бъде дискутиран и предоговорен с ЕС е този за имигрантите, сочи социологическо проучване.

Идеята за затягане на границите на Великобритания получава подкрепата на 30% повече британци, от следващите два приоритета, които трябва да бъдат дискутирани с Брюксел – реформа в областта на човешките права и увеличаване на търговията със страни извън ЕС.

Засега Камерън не е представил детайли за това, което планира, за да обезкуражи българи и румънци да имигрират в страната. Той обаче обеща да ограничи наречения от него „туризъм за благосъстояние“.

Конкретни стъпки ще бъдат представени следващата седмица, казаха източници от правителството.

ЕК обаче остро се противопоставя на намеренията за орязване на детските помощи за имигранти и ограниченията за тях в пазара на труда.

fallback
Още от Свят
fallback