Жаир Болсонаро пребори Ковид-19: Няма от какво да се страхувате

Той призова сънародниците си да се "изправят срещу коронавируса"

01.08.2020 | 12:40 Редактор: Ралица Братанова
Жаир Болсонаро пребори Ковид-19: Няма от какво да се страхувате

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призова сънародниците си да се "изправят срещу коронавируса". "Няма от какво да се страхувате“, каза той, предава германското издание Die Zeit.

"Знаех, че един ден ще се заразя, тъй като смятам, че за съжаление почти всеки ще се зарази в даден момент", спомена Болсонаро.

"Съжалявам за смъртта. Но хората умират всеки ден, от много неща. Такъв е животът", гласят неговите думи, пише BloombergTV.bg.

В началото на юли Болсонаро обяви, че е заразен с коронавирус. Преди няколко дни той обяви, че вече се е възстановил. В четвъртък съпругата на Болсонаро също беше тествана положително.

Болсонаро е известен с това, че омаловажава здравната криза. 65-годишният президент първоначално определи заболяването като "малък грип". Той също многократно наруши изискването за носенето маски в столицата Бразилия, както и за социална дистанция.

Едва в четвъртък той поздрави своите последователи в североизточния щат Пиауи по време на първото си публично събитие след преодоляване на болестта и свали маската на лицето на фона на силни радостни възгласи.

С над 2,6 млн. инфекции и повече от 96 хил. смъртни случая Бразилия е най-засегната от пандемията страна след САЩ. Експертите смятат, че има и много голям брой недоказани случаи, тъй като тестването в страната не е интензивно.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК