Един от всеки 60 нелегални имигранти бива депортиран от Великобритания

Новият имиграционен проект на Острова ще създаде враждебна за нелегалните имигранти среда.

08.11.2013 | 12:31
Един от всеки 60 нелегални имигранти бива депортиран от Великобритания

Само един от 60 нелегални имигранти бива депортиран от Великобритания, а при едва 6% от сигналите на гражданите се започва разследване. Това показват данни от доклад на Комисията по вътрешни работи на британския парламент.

В британската гранична агенция е имало 432 хиляди висящи случая, след като през март вътрешният министър въведе съкращения в службата.

По думите на председателя на комисията Кийт Ваз има достатъчно случаи, за да се напълни стадион “Уембли” пет пъти. Ако правителството иска да затегне политиката си по отношение на нелегалните имигранти, то ще трябва да предприеме ефективни действия.

Междувременно собствениците на земя може да се окаже, че не желаят да настаняват в имотите си имигранти, ако предложенията на правителството за извършване на имиграционни проверки се приложат на практика.

Мерките, съдържащи се в новия имиграционен проект, са предназначени за създаването на враждебна среда за нелегалните имигранти. В този случай обаче има възможност да се поставят под общ знаменател всички имигранти, независимо от техния статут, вместо да се поеме риск да се настани човек, който няма право.

Либералдемократите обаче изразиха опасение, че този законопроект може да се окаже само пилотна схема в една част на страната. Лейбъристите ще настояват за нейното прилагане на територията на цяла Великобритания.