Птицекланица в Долна Саксония стана огнище на Ковид-19 в Германия

Според местните власти инфекциите имат частен характер

19.07.2020 | 11:37 Редактор: Ивет Арабова
Птицекланица в Долна Саксония стана огнище на Ковид-19 в Германия

Птицекланица на концерна "Вийзенхоф" в германската провинция Долна Саксония е най-новото огнище на Ковид-19 в страната. Предприятието се намира в град Лоне. Тествани са били общо 1 046 души, от които 66 са дали положителни проби за коронавирус, потвърдиха местните власти. Те обаче смятат, че "инфекциите имат частен характер". Всички заразени от фирмата Oldenburger Geflügelspezialitäten (OGS) са поставени под карантина, обяви местната здравна служба.

Заразените са от различни окръзи

Хората от най-близкото обкръжение на заразените също са поставени под карантина. В момента се установяват другите контактни лица на пациентите. От тях 35 са жители на оръг Вехта, 27 - живеят в Дипхолц, двама в окръг Оснабрюк и по един в Клопенбург и Делменхорст.

С новите случаи заболеваемостта в рамките на 7 дни скача на 41,13, съобщават от местната управа във Вехта. Това означава, че не е премината горната граница от 50 заболели на 100 000 души население за една седмица, преминаването на която води до връщане на строгите ограничения срещу разпространението на болестта.

Случаят "Тьонис"

Миналия месец в друга кланица в Германия имаше взрив на новозаразени с коронавирус: в предприятие на най-големия производител на месо в Европа - фирма "Тьонис" над 1500 работници дадоха положителни проби, а фирмата временно беше затворена. В нея работят много източноевропейци, в това число и българи, някои от които дори тогава успяха да се приберат в България преди да станат известни резултатите от направените им тестове, предава "Дойче Веле".

По данни на Института "Роберт Кох", от избухването на пандемията с коронавирус в страната са се заразили общо 201 574 души, от които 187 429 са се излекували, а 9 084 са починали. Актуалните случаи на заразени с Ковид-19 са 5 061, по данни от 0:00 часа на 19 юли.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
В Германия има много големи предприятия, защо все в такива за месо? Сигнализирай за неуместен коментар