fallback

Масови протести в Хонконг заради отказан лиценз на телевизия

Недоволните обвиняват правителството, че е взело решението по политически причини.

21.10.2013 | 15:42

Хиляди недоволни се събраха в Хонконг заради решение на правителството, с което отказва лиценз на Hong Kong Television Network въпреки инвестираните 300 милиона хонгонгски долара в телевизионна продукция, предаде BBC. По данни на полицията протестиращите са били 20 хиляди, но според организаторите 120 хиляди души.

Те обвиняват правителството в непрозрачни действия, както и че решението е по политически причини. Хората смятат, че то им налага своите решения без да се аргументира с мотивите за тях. Не са ясни каквито и да било детайли от целия процес по вземане на едно или друго решение.

Миналата седмица правителството отказа да даде свободен ефирен лиценз на телевизията. Ден след това основателят и председателят на телевизията Рики Уонг заяви, че „решението е неразумно, несправедливо и непрозрачно“, пише Bloomberg.

В същото време обаче лицензи получиха PCCW и I-Cable Communications, а собствениците им са милиардери.HKTV трябва да съкрати 320 служители, за които не се знае кога ще получат заплатите си.

Вижте подробности по казуса във видеото на Bloomberg.

fallback
Още от Свят
fallback